Adem training

Je adem vormt een brug tussen je lichaam, geest en gemoedstoestand. Ademen gaat vanzelf, maar je kunt je adem ook bewust maken en bewust beïnvloeden, waardoor je zelf invloed krijgt op je lichaam, geest en gemoedstoestand!
Meestal gebruiken we maar een klein deel van onze longen (zo’n 30 %), met ademtraining ga je deze vergroten tot zo’n 60% of meer. Door je adem te verruimen gebeurt er veel vanbinnen, je ademt als het ware tegen alles aan wat jou verkrampt of blokkeert zoals stress, afvalstoffen maar ook dieper gelegen emoties als angst, verdriet of pijn. Zo maak je op een zachte maar doeltreffende manier blokkades los waardoor je energie weer vrijuit kan stromen, je lijf kan ontgiften en emoties kunnen vrijkomen en oplossen.

Hoe ziet een sessie ademtraining eruit?

De ademtraining begint met een staande aardingsoefening waarbij je je aandacht uit je hoofd en in je lijf brengt. Door je lijf goed te voelen blijf je beter verankerd in je eigen basis wat belangrijk is als je aan de slag gaat met je adem.
Daarna ga je liggend oefenen met de techniek van de verbonden ademhaling waarbij je je ademhaling verdiept en de pauzes tussen in en uitademing weglaat.
Deze intensieve techniek zorgt ervoor dat je heel bewust met je aandacht in je lijf blijft (uit het denken). Het is een soort reis naar binnen waarbij je geleid wordt door je adem. Het diepe ademen masseert, opent en verruimt van binnenuit. Mogelijk komen er emoties of gedachten los, je laat alles komen en gaan op het ritme van je adem. Zo kom je in een dieper contact met jezelf en meer in regie over jezelf. Soms geeft de training je inzichten of helpt het om een negatief patroon te doorbreken (b.v. dat wat jou belemmert om meer vrijuit en vanuit je hart te leven),
De training eindigt met een ontspanning waarbij je een heel diepe rust en ruimte in jezelf kunt ervaren.

Ademtraining geeft je een prachtige tool om je eigen gemoedstoestand te kunnen beïnvloeden en je vrijer, fitter en meer ontspannen te voelen.

Ontgifting

De techniek van de verbonden ademhaling zorgt voor beweging in het buikgebied, daar waar je vaak (onbewust) spanning vasthoudt. Door diep naar je buik (onderkant longen) te ademen, duwt de middenrifspier naar beneden waardoor de buikorganen, met name de darmen, licht gemasseerd worden en beter doorbloed raken. En zo hun functie beter kunnen uitvoeren. Bovendien zet de middenrifspier het lymfesysteem aan om harder te werken, het lymfesysteem zorgt voor ontgifting van je lichaam. Door een actieve ademtraining wordt het lymfevocht sneller door je lichaam gepompt en kan zo meer afvalstoffen afvoeren.
Na een ademtraining is er vaak een zeer diepe ontspanning in je buik en is het parasympatische zenuwstelsel (de ruststand van je lichaam) geactiveerd. In een zachte ontspannen buik kan alles goed verteerd worden zowel fysiek als mentaal.